Hetki on taas vierähtänyt, kun en ole tänne kerennyt kirjoittaa. Paljon on tapahtunut viime aikoina; kahdet kansallset Iisalmessa, esteratsastuksen GP-luokkia Kuopiossa, uusi kuvien listaustapa, uuden kaluston tilaus ja mikä minulle mieleisintiä; LOMA.

Hieman taustaa, kuvien listaustavan muuttumisesta: olen pitkään harmitellut, kuinka hidas ja kömpelö vanha tapani oli. Piti nimetä tiedostot, käsitellä kuvat, ladata ne nettiin, yksikerrallaan etsiä hevosen rekisterinumero, rotu ja sukupuoli. Ja kun kuvia oli päälle 300 ja ratsukoita yli 200 arvata saattaa, kuinka hidasta tämä kaikki oli. Iisalmen estekansallisten jälkeen minulle tuli herätys tilanteeseen, kun julkaistavia kuvia oli päälle 300kpl. Näin ollen siirsin tulevaisuuden kuvat kuvat.fi -palveluun ja osoite kuvagalleriaani siellä on http://aaveennet.kuvat.fi. Uusi tapa ei kuitenkaan väheksy alkuperäistä sivustoa ja pyrinkin pitämään uuden tavan hieman pienemmässä roolissa.

Nopeutta tämä kuitenkin tuo hirveästi; yhden tapahtuman kuvien käsittelyyn (n. 300kpl) menee viikko ja aikaa jää paremmin kaikkeen muuhunkin. Käsittelyn jälkeen ei tarvitse kuin ladata kuvat ja ne ovatkin jo esillä! Eilen julkaistiin Iisalmen koulukansallisten kuvat, mutta julkaisua jäi odottamaan 11.6. Kuopion kansallisten estekilpailuiden kuvat - jotka ovat jo tässä vaiheessa tehtynä! Julkaisu näille kuville on viimeistään sunnuntaina 20.6. Kuvat onnistuivat mielestäni tosi hienosti, ainut vaan että aurinkoherkkä ihoni otti vähän osumaa perjantaina ja pohkeet paloivat kirkkaan punaisiksi...

Uutta optiikka pitäisi tulla minulle ensi viikon alusta ja lähden samalla tekemään kuvausreissua Ylivieskaan. Tilattuna on Sigma APO 70-200mm F2.8 II EX DG MACRO HSM. Maltan tuskin odottaa, että pääsen koeajamaan sitä. ;--)

Tulevat viikonloput olen vielä melkoisen kiinni kuvaamisessa, heinäkuussa on sitten hieman rennompi kuukausi kuvaamisen osilta. Ensi viikonloppuna on erikoisnäyttely Joensuussa, joten seuraavaksi julkaistavina kuvina onkin sitten rakennekuvia hienoista poneista ja puoliverisistä. ;-)

Liity Photography by aaveen.net -ryhmään facebookissa ja näe ensimmäisten joukossa uudet päivitykset!