Minun rakas Nikon D50 pääsi eilen onnellisesti eläkkeelle ja minun käyttööni kakkoskameraksi. 300 000 otettua kuvaa, kymmeniä eri tapahtumia, tuhansia eri hevosia. Se oli meidän kulta-aikaa :--)

Viimeisen puolen vuoden ajan D50 kuitenkin ilmoitteli hyytymisenmerkkejä ja työskentely kameralla alkoi olla hankalaa. Olihan se naarmuilla, osittain teipillä kasassa ja hirvittävän hidas. Viimeinen naula arkkuun oli Sigman 70-300mm + Nikon D50 mahdoton yhdistäminen ja hidas toimivuus - ennen se oli huippuluokkaa.

Ei auttanut minun muu kuin katsoa paljon tilillä oli rahaa, hankkia sitä nopeasti lisää ja ostaa uusi kamera. Uusi poikaystäväni tottelee paremmin nimeä Nikon D200. Kamera tuli minulle eilen illalla ja heti kävi selväksi että käsisäätöjen opettelu alkaa alusta. D50 valkotasapaino, ISO-arvot ja suljinajat olivat aivan toista luokkaa. Nyt on sellainen kamera jolla ne taidot näytetään ;--)

Alku tulee varmasti olemaan työläs ja kuvaukset hankalia. Rungossa ei ole tärinänvaimenninta, eikä myöskään objektiiveissani. Ei tosin entisessäkään ollut, mutta myös painoa tuli se +300g lisää... Objektiivit istuvat hyvin nykyiseenkin kameraan, mutta muistikortit tuli hankkia uusina. Säilytän kuitenkin kaikki entisen rungon tarvikkeet ja tietenkin itse rungon.

Hinnastossa tapahtuu muutoksia ja uudet hinnat astuvat voimaan 1.10.2009. Silloin mm. digitaalikuvien hinta on 1e/kpl ja alle 10e tilauksien yhteydessä tullee mailitse 1e lähetyskuluja. Paperikuvien hinnat pysyvät toistaiseksi samana (/ muutos tulee vuoden 2010 alussa).

Olen kuitenkin saanut palautetta missä närkästyneesti ilmoitetaan kuinka halpamaista on pyytää rahaa jopa digitaalikuvista. Tähän minulla ei ole muuta vastausta kuin; sitten täytyy itse ottaa omat kuvat. Vaikka tämä onkin harrastus niin ei me kuvaajat mitään ilmaistyötä sentään tehdä. Jotkut tekee, jotkut ei. Se on aivan jokaisen oma päätös.

Asiasta kukkapurkkiin. Kuvajono on seisonut pitkään ja olen saanut paljon kyselyitä esim. "Milloin tapahtuman X kuvat julkaistaan?" "Voisitko jo vihdoinkin saada julkaistua tapahtuman X kuvat?". Kuva julkaistaan aikanaan, silloin kun minulla aikaa (ja intoa) riittää. Opin myös kantapään kautta että lukio-opinnoissa on tehtävä töitä mikäli meinaa pärjätä. Pyrin siis ensisijaisesti keskittymään kouluun ja valokuvauspuolella tilauksien käsittelyyn ja uuden kameran kanssa yhteiselon opiskeluun. Kuvauskausi kuitenkin lähenee loppuaan, eikä tule enää joka viikonloppua juostua hevoskinkereissä.

Seuraavat kuvaukset ovat (mitä toivottavimmin) 13.9. harjoitusestekilpailut Kuopiossa Heppahovissa, 27.9. aluekoulukilpailut Kajaanissa ja 2.10. (= kauden viimeinen reissu) tamma- ja varsanäyttely Kuopiossa.

Asetuksilla leikkimistä. Tästä se lähtee!