Joulukuun alusta uudenvuoden päivään asti ollut kävijä-äänestys päättyi muutamia viikkoja sitten. Tulokset viivästyivät hieman, sillä osottautui yllättävän vaikeaksi keksiä listaustavat, laskea äänimäärät ja kerätä annetut kommentit. Lopulta kuitenkin kaikki tarvittavat asiat saatiin kerätyksi.

Tulossivulla näkyy voittajakuvien taustat, mutta tänne blogiin on kerätty kaikkien kuvien taustatiedot ja -tarinat.

Pääkuvat: 2. tullut kuva. Kuvassa on ratsuponitamma V.K. Jane. Kyseinen kuva on otettu toukokuussa 2009 Iisalmessa Old Hill Ranchin avointen ovien päivänä. Päivällä oli mm. lännenratsastusnäytöksiä ja lopuksi varsojen esittely. Tämän tamman kuva on otettu näytösten välissä rakennekuvauksen yhteydessä.

3. tullut kuva esittää tilastotamma Mariaa, joka on ponimitoissa. Kuva on otettu Kontiolahdella Joensuun liepeillä toukokuussa 2009. Marialla on kaunis herasilmä, jota me kuvaajat yritimme saada pääkuvassa näkymään. Valitettavasti kuitenkin tamma oli haluuton poseeraamaan niin päin, joten saimme kuvan hänen ruskeansilmän puolelta.

4. tullut kuva on torinhevosorista Arhippoksesta. Kuva on näpätty toukokuussa 2009 Hammaslahdessa Joensuun lähimaastossa. Aluksi ori oli rauhaton seisomaan paikoillaan ja poseeraamaan, mutta irtojuoksutuksen jälkeen se pysähtyi hetkeksi paikalleen kuvia varten.

5. tullut kuva on ponikokoisesta tilastohevosruunasta Arkavaksesta. Ruuna pelkää kameroita, joten se oli koko kuvaustilanteen ajan jännittynyt ja tarkkaili paikalla olleita kuvaajia tarkasti. Topakan esittäjänsä ansiosta kuitenkin kuvat saatiin otettua ilman sen suurempia ongelmia.

Vapaalla -kuvat: 2. tullut kuva esittää puoliveriruuna Hoffmania. Tarkoitus oli ottaa Heikistä laukkakuvat kentällä, mutta kokeilimme ensin kuinka ruuna pysyy tarhan aitojen sisäpuolella, kun kavereita ei ollut näkyvissä. Ruuna sinkoili hetken ympäriinsä, kuin NATO:n ohjus niin, että kengät vain jalasta lenteli. Oli siis ehkä ihan hyvä, ettei ruunaa päästetty irti kentälle.

3. tullut kuva on appaloosavarsasasta, komeasta oripojasta nimeltä Ultra Petita Partium. Äitinsä Positively Jackien kanssa poseeraava ori tuli kuvattua Old Hill Ranchilla toukokuussa 2009.

4. tullut kuva on eestinhevosruunasta Antsista. Sinisilmäinen tykkiponi Ants asuu Koljonvirran Ratsastuskeskuksessa, jossa se on myös kuvattu elokuussa 2009. Tuntiponina työskentelevä ruuna makoili ja piehtaroi hetken tarhassa, ennenkuin laumakaveri tuli ajamaan sen ylös.

5. tullut kuva on puoliveritamma Hightlightista. Tamma revitteli tarhassaan elokuun alussa 2009 Lapinlahdella samalla kun tallilla alkoi seuraestekilpailut.

6. tullut kuva on jälleen torinhevosori Arhippoksesta toukokuussa 2009 Hammaslahdessa.

"Töissä"-kuvat: 2. tullut kuva on englantilaisesta täysiveriorista Hopalong Cassidysta. Kuva on otettu Tahkon juhannuskilpailuista 2009. Orin ratsastaja tippui kuvan oton jälkeen hurjannäköisesti selästä, mutta selvisi kuitenkin palkintojenjakoon asti.

3. tullut kuva on otettu Iisalmessa alue-estekilpailuissa elokuussa 2009. Kuvassa hyppää puoliveritamma Wiener Liebe. Kaunis tamma on tullut tutuksi monen vuoden aikana ja palkintojenjakokuvia löytyy vaikka muille jakaa!

4. tullut kuva on lämminveriruunasta Viper Acktionista. Helmikuussa olevat V75-ravit ovat jo perinne kohdallani kuvauskauden avaamisesta ja tämä kuva on otettu helmikuussa 2009.

5. tullut kuva on tilastohevostammasta, Rising Sunista. Opetushevosena Siilinjärvellä oleva tamma kilpailee tuntiratsastajien kanssa Itä-Suomen aluekilpailuissa. Kyseinen kuva on otettu Iisalmen aluekoulukilpailuissa elokussa.

Lähikuvat: 2. tullut kuva on esteradalta otettu puoliveritamma Cortinasta. Monet äänestäjät epäilivät, että hevoseen sattuisi. Ratsukko oli kuitenkin juuri lähestymässä estettä, kun minä kuvan otin. Kuvassa tosin on kaikki mahdolliset asiat, jotka saavat kuvan näyttämään hurjalta. Samasta ratsukosta on kuitenkin samasta luokasta palkintojenjakokuva, jossa hevonen näytti varsin iloiselta.

3. tullut kuva on haflingerorin Eldfuxens Adelanten turpakuva. Kuva on otettu Potkuremmin värinät - show-näyttelystä kesäkuussa 2009.

4. jaetulle sijalle tulivat kuva I ja kuva II. Ensimmäinen kuva oli usean äänestäjän mielestä pelottava sokea silmän vuoksi. Kyseisessä kuvassa on lämminveriruuna Min Kratos, joka käyttäytyi hienosti valokuvauksessa Potkuremmin värinöissä kesäkuussa 2009. Toisessa kuvassa on Kiuruveden orinäyttelyistä 2009 otettu kuva, jossa suutaan lonksuttelee ori Center Field.

 

Tälläisiä kuvia kansa äänesti viime vuoden kuviksi, mitenkähän käy tänä vuonna?